Lander Vander Bauwhede (38e plaats)

Hallo,
Ik benLander Vander Bauwhede en ik woon in de Moorseelsestraat 66 op Overleie.
Ik studeerde biolandbouw,
Ik ben ex leider van chiro tsjoef en vrijwilliger bij natuurpunt kortrijk in de werkgroep heulebeek.
Ik werk als technisch begeleider van een groen ploeg in de sociale economie. Wij onderhouden tuinen van hulpbehoevenden en stadsgroen in Harelbeke.
Ik sta voor een stad waar alles en iedereen aan bod komt en met elkaar vervlochten is.
Zoals wonen, werken, winkelen, ontspanning, kunst, natuur,…
Persoonlijke speerpunten:
 • natuur en landbouw vervlechten: de stad kan hierbij een actieve rol opnemen, om meer kleine landschapselementen, grachten en ecologische akkerranden te creëren. Een aantrekkelijk platteland rond de stad geeft kansen voor de landbouwers.
 • Natuur verweven in de stad: De stad moet trekker worden om de heulebeekvalei, de groene O op overleie en het groenlint zuid te realiseren en uitbreiden met plaats voor natuur, volkstuintjes. Parken, speelpleien en sportvelden dien biodivers beheerd te worden.
 • Sluipverkeer stoppen door straten te knippen en een doordacht netwerk van hoofdwegen en éénrichtgingsstraten met meer plaats voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer.
  De leefbaarheid verhoogt, buren kunnen elkaar ontmoeten, jongeren hangen en kinderen spelen.
  Vb Astridpark: Een deel verkeersvrij maken, andere deel knippen en dus enkel voor bewoners.De bruikbare oppervlakt park verdubbeld er komt een permanente speelstraat om te fietsen skaten krijten,…
  Hoofdwegen snelheidsremmend aanleggen en een mobiliteitsplan voor vrachtverkeer binnen de kortrijkse ring mloeten de verkeersveilighed veder verhogen.
 • Grootse creaties starten bij de gekste ideeen, die hebben plaats nodig om te groeien en te bloeien. Iedereen moet een plaats vinden voor zijn project. De stad kan helpen met een startcentrum, eenvrijplaats voor creativiteit . Waar een band kan repeteren en iedereen andere kleine en grote projecten kan op zetten.
 • Ook in Kortrijk zijn vele jongegzinnen (kans)arm. Daarom wil ik een ruimer en diverser aanbod van sociale economiebedrijven, kwalitatieve en betaalbare woonvormen,… kwalitatief werk en wonen zijn essentieel voor ons welzijn.
Vele veranderingen hoeven niet duur te zijn maar willen visie en actie. Daarom werken wij van jong goren mee aan een positief alternatief voor een harmonieus Kortrijk.
landervdb@yahoo.co.uk
GSM 0475 71 68 28
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s