David Wemel (6e plaats)

 

Dag lezer,

5 jaar geleden besloot ik me aan te sluiten bij Groen. Omdat ik geloof dat het wél anders kan.
Politiek hoeft niet over zelfbediening, vriendjes en postjes te gaan. Wat anderen daarvan ook mogen zeggen. Politiek gaat over ideeën en idealen. Over geloven dat het beter kan en moet. En over zelf de handen daarvoor uit de mouwen steken. Na vijf jaar actieve politiek geloof ik dat nog steeds.

Van jongsaf heb ik me ingezet voor een betere wereld en voor een betere zorg voor onze planeet. Hoe het allemaal begon, kan je lezen op een blogje dat ik schreef voor de verkiezingen van 2009. Als leider van KSA Adelaars en als (hoofd)animator op Speelplein Kinderland, was ik vertegenwoordigd in de Kortrijkse jeugdraad. Later nam ik er deel aan het bestuur en drie jaar was ik er ondervoorzitter.

Ook in mijn studententijd in Leuven droeg ik mijn steentje bij als kringcoördinator van de pedagogische kring en als studentenvertegenwoordiger. We streden er met de studenten tegen de te snelle invoering van de semester-examens en bezetten daarvoor zelfs een tijdje het rectoraat.

Ondertussen zijn we al wat verder, ben ik 32 jaren jong en fiere papa van Marit (5), Imme (3) en Asa (1).  Vandaag (3 september) trekken ze na twee maanden terug naar school. Ik heb het geluk dat dat in de buurt kan, maar onze school is nu al overvraagd en er komen nieuwe jonge gezinnen bij (als we het aantal verkavelingen mogen geloven toch). Hopelijk is er voor al die kinderen ook een plaats in de buurt waar ze veilig heen kunnen gaan en goed onderwijs kunnen krijgen.

Onderwijs is mijn stokpaardje. Niet alleen omdat ik onderwijskunde heb gestudeerd, maar omdat ik geloof in het enorme maatschappelijke belang van onderwijs. Het onderwijs is de motor van de samenleving. En verdient dus bijzonder veel aandacht. Ook van de stad. Dat kan door nog meer te investeren in scholen als kernen voor de buurt, waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en samen met de leerkrachten instaan voor de volledige opvoeding van onze kinderen en voor een levendige buurt.

Het hoger onderwijs hoort thuis in de binnenstad. Waar studenten voor de broodnodige verjonging kunnen zorgen. Ik pleit voor campussen, studentenkoten en peda’s in de binnenstad. De komende jaren kom 35.000 m² oppervlakte vrij in de binnenstad. Voor mij zou die prioritair gaan naar onze studenten (met ook parken om in te verpozen en te studeren).

Voila, dit ben ik. Mijn stokpaardje is er uitgelicht, maar natuurlijk steun ik het programma van jong Groen en van Groen Kortrijk volledig.

Oh ja. Ik ben ook nog voorzitter van de lokale afdeling van Groen in Kortrijk. Met al je vragen over de partij kan je dus bij mij terecht. Dat kan via David.wemel@groen.be of 0479/68.53.22

Alvast bedankt voor de moeite die je deed om bovenstaande te lezen. En tot in ’t echt.

David

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s