Kinderen, jongeren en hun verenigingen

Het is misschien evident voor een politieke jongerenpartij maar we zijn er van overtuigd dat het beleid van Kortrijk de kinderen, jongeren en hun verenigingen centraal moet plaatsen. Vertrekkend vanuit de vaststelling dat jongeren en jonge gezinnen de stad verlaten zijn we van mening dat we hen centraal moeten plaatsen in het beleid om hen te behouden en aan te trekken. Daarnaast berekende de studiedienst van de Vlaamse Regering dat er een ‘kinderpiek’ zal zijn tegen 2020 in Kortrijk. We moeten ons nu voorbereiden op die toekomst, ook voor de kinderen en jongeren vandaag.

De prioriteiten voor Jong Groen zijn:

  • De ondersteuning van jeugdwerkorganisaties blijft voor Jong Groen erg belangrijk. Alle jeugdbewegingen hebben recht op een volwaardig lokaal, jeugdwerkers moeten minstens 1 keer per jaar ‘winst’ kunnen maken in een OC, het subsidiesysteem moet eenvoudiger,… Tijd voor een modernisering van de ondersteuning dus.
  • De langbeloofde fuifzaal moet er snel komen. Ook de broodnodige nieuwe gebouwen voor jeugdcentrum De warande moeten er na jarenlange beloftes eindelijk komen. Ook het nieuwe JOC op Kortrijk Weide is onzeker. Het volgende stadsbestuur moet er voor kiezen om in de volgende 6 jaar deze grote jeugd-dossiers op te lossen.

De andere 29 voorstellen van Jong Groen voor het jeugdbeleid kan je hier lezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s