Je zegje mogen doen

De laatste jaren werden de inwoners van de stad Kortrijk steeds meer als ‘klant’ benaderd dan als inwoner of onderdeel van de stad. Het ontneemt hen de goesting om mee te werken aan de stad en ook de medeverantwoordelijkheid voor wat er in onze stad gebeurt. Dat is een fundamenteel foute keuze volgens ons. De inwoners maken mee de stad, dragen ook verantwoordelijkheid en gebruiken de dienstverlening. Participatie (of een doorgedreven vorm van inspraak) is voor ons een basisvoorwaarde om van een democratisch bestuur te kunnen spreken. Burgers, verenigingen, ondernemers,… die participeren in de stad is een recht van iedereen.

Voor Jong Groen zijn de prioriteiten:

  • Inspraak en betrokkenheid van kinderen en jongeren is voor Jong Groen heel belangrijk. De stad moet kinderen en jongeren ernstig nemen.
  • De grote jeugddossiers zoals De warande en de fuifzaal moeten eindelijk een oplossing krijgen. Daarnaast moet een positieve visie op jongeren er voor zorgen dat er betere ideeën komen dan GAS voor jongeren, het lastig vallen van (hang)jongeren,… Een stad die gelooft in de kracht en niet uitgaat van de klacht van kinderen en jongeren zal betere resultaten kunnen neerleggen.

Onze andere 15 voorstellen over inspraak en participatie kan je hier lezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s