De ruimte om te leven

De manier waarop we onze stad inrichten heeft een enorme impact op de mogelijkheden om er achteraf in te leven. Voor Jong Groen is de stad een plaats om te wonen, te leven, naar school te gaan, te werken en handel te drijven.

Kortrijk is de enige Vlaamse centrumstad waar nog steeds meer mensen vertrekken dan er bij komen. Vooral jongeren en jonge gezinnen trekken weg uit onze stad. Volgens ons moet er sterk geïnvesteerd worden om onze stad weer leefbaar en dus aantrekkelijk te maken.

Jong Groen schuift 3 prioriteiten naar voor:

  • Jong Groen Kortrijk wil een radicaal andere vorm van ruimtelijke ordening. Renovatie moet de norm worden en niet elke vierkante meter grond moet volgebouwd worden. Een leefbare stadmoet het uitgangspunt zijn.
  •  Betaalbaar wonen als speerpunt om jonge gezinnen opnieuw aan te trekken, in het bijzonder naar de binnenstad die stilaan het grootste rustoord van Vlaanderen aan het worden is.
  • Kinderen, jongeren en jonge gezinnen hebben nood aan voldoende ruimte om te kunnen spelen en te kunnen leven. Dat er enorm zwaar moet ingezet worden op extra groene ruimte maken de ‘puffers’ die onze kinderen moeten nemen pijnlijk duidelijk.

Onze 30 andere voorstellen rond ruimtelijke ordening lezen? Klink hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s